Oplever du at blive irriteret over kollegas adfærd?

Irritation i hverdagen

Du oplever irritation, måske fordi kollegaen fremhæver sig selv, eller er ude efter dig fordi vedkommende fik lavet opgaven først?

Hvis du, som alle os andre, genkender det at opleve irritation ind i mellem på jobbet, men som os andre, ikke rigtig får gjort noget ved det, fordi det sikkert ender i en konflikt. Så kan jeg på det varmeste anbefale at bruge, den ærlige samtale.

Den ærlige samtale

Den ærlige samtale handler om dig, det handler om at du skal forstå hvad tingene handler om for dig, og ikke gå med din tolkning.

Det vi oftest gør, både på job og i privatliv, er at tro på vores tanker. Vi ser eller oplever noget, får en tanke om det, altså en tolkning af situationen, som udelukkende sker inde i os, og derefter tror vi på den tolkning.

Et eksempel på vores filter

F.eks. Jeg kæmper med en opgave, er bagud, og synes det er lidt svært. Min kollega er lige blevet færdig med sin opgave, og fortæller chefen hvor godt det blev, og at det var nemt nok.

Her hører og oplever jeg med mit personlige filter, filteret består af programmer som jeg er vokset op med og tillært mig via arbejdet igennem årene. Jeg tror ikke nok på mig selv, og mine evner, samtidig er jeg trænet i at føle, at folk oftest er ude efter mig, og de ønsker at få mig til at se dårlig ud. Måske har jeg oplevet det før.

Så mit filter oversætter ovenstående situation, dvs. jeg oplever at min kollega hævder sig selv, og forsøger at udstille mig til at virke dum. Og den oplevelse føles 100 % sand for mig, fordi mine programmer dikterer oplevelsen.

Men holder det stik? Er min tolkning korrekt?

At blive nysgerrig på det, forsøge at finde ud af sandheden i situationen, dét er, den ærlige samtale. Ærlig overfor mig selv, og turde se på om jeg ikke har taget fejl, og så blive nysgerrig på sandheden.

Jeg kan med kurset, Den ærlige samtale, hjælpe jer til at blive nysgerrig på de små udfordringer i hverdagen, så tingene bliver mere sande, og så meget mere arbejdsglædeskabende.

Og ja for hulan, dette kan også bruges i dit privatliv, det er der jeg har været mest udfordret selv, og har mange eksempler på, hvor givende det er, at tage den ærlige samtale.

Vil du høre mere over en kop kaffe? Giv et kald på 8844 2888 eller mail kontakt@workjoy.dk

Jeg tilbyder, den ærlige samtale, som kursus (2 x 3 timer) eller inspirations foredrag (1-1½ time)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.